Miks vampiirihooldus ehk PRP plasmateraapia tagab veatu naha?

Blanche Beauty Clinic •  Blanche Beauty Clinic •  10/22/2023

Läbi aegade on otsitud vastust küsimusele, mis on igavese ilu saladus. Täna jagan sulle üht nippi, mis päriselt ka töötab ning mida mitmed tuntud inimesed, nii meil kui mujal maailmas, on nimetanud oma parimaks nn “iluhäkiks”.

PRP Plasmateraapia

Vampiirihooldus ehk PRP plasmateraapia on käesoleva aastakümne üks kõige enam kõne all olnud vananemisvastaseid ravimeetodeid. Nimi “vampiirihooldus” võib kõlada küll veidi kummaliselt, kuid tegelikult kogub see aina enam populaarsust. Selle asemel, et vananemismärkide vähendamiseks ja naha pinguldamiseks valida mingeid ebaloomulikke aineid, kasutatakse sellel protseduuril väga võimsat loomulikku tervenemisvõimet - sinu enda trombotsüütiderikast verd.

Puhastatud ja rikastatud plasma süstitakse probleemsetesse piirkondadesse, kus hakkab toimuma taastuv protsess ehk uute tüvirakkude moodustumine. Naha sügavates kihtides käivitub jõudsalt kollageeni, hüaluroonhappe ja elastiini tootmine, mille tulemusel paraneb oluliselt naha mikrotsirkulatsioon – nahk nooreneb, pinguldub ning jume muutub ühtlasemaks ja säravamaks. Tulemuseks on värskem välimus kõige loomulikumal viisil.

Seda protseduuri tehakse kõige sagedamini nii näole, kaelale, kätele, juuksekasvu stimuleerimiseks, aga ka silmaümbrusele. Siit üks näide kliendist, keda häirisid tumedad ja aukus silmaalused. Alumisel pildil on tulemus pärast kolmandat ravikuuri.. Seega, et tumedatest silmaalustest lahti saada, on vaja järjepidevust. Vaid nii saab parandada olukorda.

PRP Plasmateraapia

Alumisel pildil on tulemus pärast kolmandat ravikuuri

Mille puhul vampiirihooldus veel aitab?

  • Ebaühtlane jume
  • Akne, seborröa, kuperoosa ja postakne
  • Pigmentatsioon
  • Kuiv, jumetu ja väsinud nahk
  • Näokontuuri taastamiseks
  • Pärast keemilist koorimist või laserprotseduure
  • Naha taastamine pärast solaariumit ja päikest
  • Sügelev kõõm
  • Parodontoos, parodondiit
  • Vähendab armide ja venitusarmide nähtavust
  • Ahendab poore

Nagu näed, see protseduur on abiks väga mitmel juhul. Ja arusaadav, kui on sedavõrd laialdane kasutusvõimalus, osatakse seda hooldust ka hinnata.

Ainuüksi 2013. aastal kasvas Suurbritannias PRP plasmateraapia hoolduse populaarsus 25%. Selle buumi põhjuseks oli suur kajastus, kus seltskonnastaar Kim Kardashian postitas meediasse protseduurijärgse foto, mis tekitas lugejates erinevaid reaktsioone. Küll ehmatust, küll uudishimu, küll muid erinevaid küsimusi. Kuid aja jooksul on ka nii Angelina Jolie, Madonna kui Jennifer Aniston kirjeldanud, et osaliselt on nende nooruslik välimus samuti seotud PRP plasmateraapiaga. Tahes-tahtmata tekib küsimus, on ehk selle protseduuri puhul tegemist järjekordse ilutrendiga, mis kaob koos kõmu vaibumisega? Ei usu. Põhjused selleks on järgnevad.

Vampiirihoolduse üks suurimatest eelistest on see, et see ei sunni sinu keha jõuga muutuma nagu kirurgia puhul juhtub. Vaid siin kasutatakse sinu keha enda paranemis- ja taastumisvõimet. Hooldus on üsna valutu. Jah, kohatine ebamugavustunne võib tekkida mikronõelumisel, aga see möödub kiirelt. Ja dermapeni kasutus sellel protseduuril on väga olulisel kohal, sest avatud mikrokanalid lasevad PRP-l imenduda nii sügavuti kui pindmiselt ja muudavad selle hoolduse kordades tõhusamaks. PRP plasmateraapia on ohutu ja taastumisaega pole vaja. Kuna vampiirihooldus kasutab ainult sinu enda trombotsüüte, pole allergia- või kõrvaltoimete ohtu. Mõned inimesed võivad tunda mikronõeltega dermapeni tõttu väikest punetust ja turset, kuid see möödub 24–48 tunni jooksul ilma sekkumiseta. Sa ei pea ravi järel puhkama ega töölt haiguslehte võtma. Ja kuna üldnarkoosi pole vaja, puuduvad ka narkoosiga seotud riskid. See muudab selle palju ohutumaks kui kirurgiline näonaha tõstmine või mõned muud vananemisvastased ravimeetodid. See ravi on palju rohkem kui lihtsalt vananemisvastane hooldus. Seda on aastaid kasutatud ka meditsiinilistel eesmärkidel, näiteks vigastatud kõõluste, sidemete, lihaste ja liigeste paranemiseks. PRP plasmateraapia on väga taskukohane ning sobib kombineerimiseks ka teiste protseduuridega: mesoteraapia, biorevitalisatsioon, keemilised koorimised, IPL fotonoorendus ja täitesüstid. Plasmaravi tulemused on näha juba paar nädalat pärast protseduuri, kuid lõplikuid tulemusi saab hinnata pärast 3–6 protseduurikorda. Soovitame ravi korrata 2–4 nädalase intervalliga.