Meiega on liitunud dermatoveneroloog dr. Niina Sauemägi.

Blanche Beauty Clinic •  Blanche Beauty Clinic •  2/2/2024

Head sõbrad! Meil on nii hea meel tutvustada kliiniku uut arsti, dermatoveneroloog dr. Niina Sauemägi.

Dr. Sauemägi ütleb enda kohta, et ta on üks “urgitseja” tohter. “Urgitseja” selles mõttes, et teda ei rahulda vaid õige diagnoosi panek ja vastav ravi, vaid alati üritab jõuda haiguse juurteni - miks inimene üldse haigeks jäi, mis on selle põhjus? Dr. Sauemägi jaoks on prioriteet võtta iga patsiendi jaoks aega ning teda hoolikalt ära kuulata. Sest küsides palju küsimusi, aitavad patsiendi vastused tuvastada kuni 50% diagnoosist.

Dermatoveneroloog dr. Niina Sauemägi

dr. Niina Sauemägi

See, et dr. Sauemägi on väga põhjalik ning ei lepi “ülejala” tegemisega, näitab ka tema senine haridus- ja töökäik. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 1977. aastal. Pärast seda töötas aastaid jaoskonnaarstina ja tegi paralleelselt tööd ka kiirabis. Hiljem spetsialiseerus naha- ja suguhaiguste arstiks. Pidev huvi uute ja põnevate väljakutsete vastu, on viinud teda mitmetele täiendkoolitustele, sealhulgas 1991. aastal Peterburi kõrgetasemelisele meditsiinikursusele, mis osutus tema karjääri üheks kõrghetkeks. Sealt saadud kogemused ning väljaõpe andsid talle julguse tegutseda veelgi suuremalt. Nii avaski ta 1993. aastal Tallinnas Koidula tänaval oma erakabineti, võttes üheks südameasjaks noorte nahaprobleemid ja rosaatsea ravi.

Dr. Sauemägi rõhutab, et ega arstikunst pole see, kui patsiendile kirjutatakse õige retsept. Vaid oskus patsiendile selgitada, miks on vaja kõiki arstilt saadud juhiseid jälgida ning miks lõpliku vastutuse oma tervise eest peab kandma ikkagi patsient. Arst on vaid teejuht, kes näitab suunda.

Sest näiteks nahk on väga sageli siseprobleemide peegeldus. Kui leida põhjus, mis vaevusi tekitab ja see välja ravida, võib nahk põhimõtteliselt paraneda iseenesest. Funktsionaalsed muutused (mida patsient sööb, millised on tema harjumused) tuleb suunata orgaaniliseks. See on eriti oluline just noorte puhul.

Seega, kui sul on mure - ära oota! Pane aeg kirja juba praegu. Tervis on meie kõige väärtuslikum vara. Seetõttu on oluline sellesse panustada. Ja mulle väga meeldib dr. Sauemägi mõte: “Tervise eest hoolitsemine on elustiili küsimus.” Igapäev peame tegema teadlikke valikuid, mis aitavad meil tervena püsida. Kui me hoolitseme oma tervise eest, saame paremini nautida ka oma elu.